BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Проектът за топлия обяд в Община Видин се удължава до 31 август

Проектът за топлия обяд в Община Видин се удължава до 31 август

По този начин се дава допълнителен шанс на хората от целевите групи, които са общо 200 души, да получават храна в условията на извънредната обстановка, информират от общината. Това са уязвими лица, възрастни над 65 години, самотно живеещи, с ниски доходи, с трайно увреждане или лица, които в резултат на заболяване не могат да се самообслужват и др.

Проектът „Целево подпомагане с топъл обяд в Община Видин“ по целева програма „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация – 2020 г.“ е финансиран от националния бюджет, чрез Агенцията за социално подпомагане. Дейността е насочена към надграждане и ефективно развитие на системата от социални услуги в Община Видин с цел подобряване условията за живот.
С изпълнението на основната дейност се удовлетворяват потребностите от храна за хора, които не могат да си я осигуряват сами в условията на епидемичната ситуация заради COVID-19. Освен това се предоставя и съпътстваща подкрепа, която се изразява в снабдяване на потребителите с необходимите им лекарства и продукти от първа необходимост, закупени с техни лични средства или със средства от друг произход, но различен от този по договора.
Обхванати са крайно нуждаещи се лица от почти всички населени места в Община Видин.

Снимката е илюстративна

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 18

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!