BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Професор Кантарджиев провери мерките срещу COVID 19 в Монтана

Професор Кантарджиев провери мерките срещу COVID 19 в Монтана

Главният виросолог в националния оперативен щаб и директор на центъра за заразни и паразитни болести професор Тодор Кантарджиев днес провери организацията на общинския пазар в Монтана, съобщиха от пресцентъра на областния град.

Причината за посещението е заповедта на министъра на здравеопазването за въвеждане на строги мерки в фермерските пазари от началото на сезона. Професор Кантарджиев обиколи пазара заедно с кмета на Монтана Златко Живков, областния управител Росен Белчев и директора на регионалната здравна инспекция д-р Елена Борисова. Той даде точни указания къде да бъдат поставени маркерите за преминаване, информационните табели и как да се увеличи дистанцията между търговците.

Преди огледа на пазара професор Кантарджиев за пореден път обясни пред журналисти защо вярва в мерките. Той подчерта, че математическия анализ с който се изчислява на колко дни се удвояват случаите на COVID 19 в страната показва, че мерките работят. Увеличаването на тези дни е белег за адекватност. В началото случаите са се удвоявали на 4-5 дни, сега се удвояват на 12-13 дни.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 71

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!