BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Първокласниците от видинското училище „П.Р.Славейков“ посрещнаха първия учебен ден в национални носии (Снимки)

Първокласниците от видинското училище „П.Р.Славейков“ посрещнаха първия учебен ден в национални носии (Снимки)

Общо 48 са децата в двете паралелки, които за първи път прекрачват училищния праг. В носии бяха облечени и техните учителки, както и ръководството на учебното заведение. На тържеството за откриването на новата 2020/2021 учебна година присъстваха кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков, началникът на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова и заместник-кметът по хуманитарни дейности и социална политика Борислава Борисова.

Д-р Ценков и Веселка Асенова отправиха поздравления към първокласниците и всички ученици, към преподавателите и родителите. Кметът изрази възхищението си от инициативата учениците да облекат красиви народни носии и заяви, че по този начин се съхраняват и уважават традициите. Директорът на СУ „П.Р.Славейков“ Росица Димитрова благодари на Общината и на РУО за подкрепата, която винаги е срещала в лицето на тези институции.

По време на тържеството бяха наградени изявени ученици, с отлични резултати в обучението и високи спортни постижения.

На 15 септември заместник-кметът Борислава Борисова беше гост и в ППМГ „Екзарх Антим I“. Тя поднесе на директора на гимназията Румяна Петрова поздравителен адрес от името на кмета на Общината и пожела „на добър час“ на ученици и учители.
Най-старото видинско училище и Природо-математическата гимназия посрещат новата учебна година с модерна база и прекрасни условия за обучение, след реализирането на проект „Подобряване на състоянието на образователната инфраструктура в град Видин” по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.

Заместник-кметът по европейски политики и инвестиции Десислава Тодорова уважи празника в ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“; заместник-кметът по устройство на територията и развитие на инфраструктурата Светослав Скорчев бе гост на тържествата в ОУ „Л. Каравелов“ и СУ „Св.св. Кирил и Методий“, а заместник-кметът по финансово-стопанска дейност, бюджет и икономическо развитие Цветомира Илиева и секретарят на Общината Валери Димитров присъстваха на празника в ОУ „Иван Вазов“.
По случай първия учебен ден всички училища и детски градини получиха поздравителни адреси от кмета на Община Видин. Броят на първокласниците тази година е 370.

Снимки:Община Видин

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 101

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!