BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пътна полиция обяви нова акция, предупреди и за блокадите на протестиращите

Пътна полиция обяви нова акция, предупреди и за блокадите на протестиращите

Към момента пътно-транспортната обстановка на територията на страната е спокойна. За изминалото денонощие имаме възникнали 16 тежки пътно-транспортни произшествия с един загинал и 21 ранени. До момента имаме само една тежка катастрофа в района на Ришкия проход на територията на Бургас и там в момента тече оглед на произшествието. Пътят в този участък е затворен. Това заяви на брифинг пред журналисти инсп. Петър Соколов от Пътна полиция.

,,От днес до 12-и август ще бъде в сила специализирана полицейска операция, която е с три основни акцента. Първият акцент е продължаване и засилване на контрола върху водачите на двуколесни и триколесни моторни превозни средства с цел недопускане на пътни инциденти с тях. Вторият акцент е засилен контрол по автомагистралите и по пътищата от първи и втори клас в посока от вътрешността на страната към черноморските курорти, тъй като в този период интензивността на движението по това направление е изключително голяма. За целта са включени всички налични технически средства за контрол на скоростта и са разположени в уязвимите участъци от пътната мрежа, както и по местата, където има най-много нарушения на скоростните режими“, заяви инсп. Соколов.

Третият акцент от операцията е нейното денонощно провеждане от петък на територията на всички черноморски курорти, като основно ще се следи за неправоспособни водачи, за водачи, употребили алкохол и упойващи вещества, такива с агресивно поведение на пътя и предприемащи неправилно изпреварване, уточни той.

,,Водачите трябва да бъдат много внимателни с пътните знаци и маркировките. Трябва да се съобразяват с указанията на служителите на Пътна полиция“, подчерта инсп. Соколов и увери, че там, където бъдат установени пътни блокади от протестиращи граждани, ще бъдат оповестени обходни маршрути.

Пътна полиция има готовност да реагира навсякъде, където има блокади. Ще направим необходимите обходни маршрути, посочи той.

От брифинга стана ясно още, че от началото на тази година загиналите по пътищата на страната са със 107 души по-малко в сравнение със същия период за 2019 г. Броят на пътно-транспортните произшествия също е по-малък с 567.

Източник:Novini.bg

Посещения: 124

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!