BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

РЗОК-ВИДИН СКЛЮЧИ ДОГОВОР С МБАЛ „СВ. ПЕТКА“ ЗА PCR-ЛАБОРАТОРИЯ

РЗОК-ВИДИН СКЛЮЧИ ДОГОВОР С МБАЛ „СВ. ПЕТКА“ ЗА PCR-ЛАБОРАТОРИЯ

На 29.12.2020г. Районната здравноосигурителна каса сключи договор с МБАЛ „Св. Петка“, гр. Видин за извършване на високоспециализирани медико-диагностични изследвания (ВСМДИ), а именно „Полимеразна верижна реакция за доказване на COVID-19“ към пакет „Клинична микробиология“.
Важно е да отбележим, че в лечебното заведение ще се извършват изследвания на здравноосигурени лица, на които е издадено „Направление за медико-диагностична дейност” (бл. МЗ-НЗОК № 4) от общопрактикуващия им лекар или лица, на които е издадено направление с бл. МЗ-НЗОК № 4а от лекар-служител на РЗИ. Медицинското направление за PCR изследването е валидно до 30 календарни дни от издаването му. Вече е осигурена възможност да бъде издадено и електронно направление от ОПЛ. В този случай ЗОЛ предоставя на лабораторията генериран Национален референтен номер на направлението, издаден от Националната здравна информационна система и предоставен на ЗОЛ от ОПЛ. За горепосочените случаи не се изисква плащане или доплащане от ЗОЛ за извършване на изследването, с изключение на случаите, когато лицето е с прекъснати здравноосигурителни права.
Лабораторията ще провежда и изследвания на хоспитализираните пациенти със съмнение за COVID-19. В най-кратки срокове пациентите ще бъдат уведомени за резултатите от PCR изследването, с което ще се постигне своевременно диагностициране на COVID-19.
Лечебното заведение дневно може да извърши до 100 ВСМДИ „Полимеразна верижна реакция за доказване на COVID-19“, отчитани с „Направление за медико-диагностична дейност“ (бл. МЗ – НЗОК №4а), издадено от лекар-служител на РЗИ.

EКИП: ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 60

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!