BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Русия и Турция водят преговори за доставки на нови перспективни оръжия

Русия и Турция водят преговори за доставки на нови перспективни оръжия

Русия и Турция водят преговори за доставки на нови перспективни оръжия, каза днес руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС. Той говори на пресконференция в Анкара за резултатите от състоялата се в турската столица тристранна среща на върха на лидерите на Русия, Турция и Иран за Сирия.
„Военно-техническите връзки (между Русия и Турция) се задълбочават, изпълнява се договор за снабдяване на турските въоръжени сили с комплекси С-400 „Триумф“. Водят се преговори за (доставки на) нови перспективни оръжия“, съобщи руският президент, говорейки за съдържанието на своите преговори с турския президент Реджеп Ердоган в кулоарите на тристранната среща на върха.
Според Путин руско-турското взаимодействие се развива динамично по най-различни направления. Стокооборотът между двете страни за миналата година е превишил 25 млрд. долара, успешно се реализират стратегически важни проекти в енергетиката – строителството на АЕЦ „Акую“ и газопровода „Турски поток“. Укрепват и двустранните контакти в културно-хуманитарната област. „Тази година ще има още един рекорд в туристическата област – над 6 млн. руски туристи в Турция“, отбеляза той.

Източник:БТА

Посещения: 6

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Източник: Видин Вест

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!