BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Седемгодишният Станимир се нуждае от нашата помощ (Видео)

Ще ви разкажем историята на седемгодишния Станимир от Видин, който е болен от детска церебрална парализа. Днес детето се нуждае от помощта на добри хора, за да може да му бъде направена важна операция във Виена.

За трудностите, през които е преминал досега Станимир, ни разказа майка му Маргарита Николова. През последните години Станимир е опериран 14 пъти в България, но нито една от процедурите не води до подобрение, а, в някои случаи, дори състоянието на детето се влошава, сподели майката. В крайна сметка тя води сина си на преглед в болница във Виена, Австрия. Заключението на австрийските лекари е, че се налага сложна операция.

Пред екипа на „Видин вест“ Маргарита Николова разказа: „Доктор Кребс установи, че детето е с доста сериозни проблеми в таза и двете тазобедрени стави, при което се наложи да му се направи цялостна реконструкция на таза, в дясно, с пластика, присадка на кост, корекция на двете тазобедрени стави, корекция на глезена на дясното краче. Общо взето тежка осемчасова операция“. За щастие, всичко минава успешно.

Необходимата сума за операцията била голяма и затова майката се обръща към Фонда за лечение на деца. Оттам първоначално получава отказ, но след подаване на молби и обжалвания към министерства и институции, са изпратени на втори преглед в Австрия. След като отново австрийските лекари препоръчват сложната операция, най-после Маргарита получава положителен отговор, в който е описано, че трима външни експерти са дали становище, че не могат да направят операцията в България.

През ноември миналата година Станимир минава пореден контролен преглед във Виена. Заключението на д-р Кребс е, че операцията е 100% успешна. „Следваща стъпка, която следва да се направи, е да бъдат премахнати имплантите, които са поставени от двете страни на тазобедрените стави, като тези импланти трябва да бъдат махнати най-късно до септември месец“, обясни Маргарита. Тя допълни, че австрийските лекари са категорични, че, след тази операция, Станимир вече няма да има нужда от никакви последващи операции, за него остава само и единствено рехабилитацията.

За покриване на разходите по втората операция – стойността на процедурата е 7500 евро, майката отново се обръща към Фонда за лечение на деца. Оттам обаче получава отказа. „Същите тези лекари са ни дали становище, че те вече могат да я свършат тази операция, да се направи в България, нещо което за мен е абсурдно. И ние затова получихме отказ от Здравна каса“, разказа Маргарита.

Сумата от 7500 евро е непосилна за семейството на Станимир, а времето, с което разполагат за осигуряване на средствата, е малко, сподели майката: „Сумата за мен е огромна, знам, че има хора, за които не е. И аз моля който може, както може и с колкото може да помогне на моето слънчице, защото той за почти 8 години нямаше никакво детство, и аз много искам от тук нататък да има!“

Дарителска сметка:

BIC: UNCRBGSF

IBAN: BG80 UNCR 7000 1522 8079 35

титуляр: Станимир Страхилов Живков

Екип: Видин Вест

Посещения: 539

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!