BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Стартира дейността на Център „Домашни грижи“ във Видин(Снимки)

Стартира дейността на Център „Домашни грижи“ във Видин(Снимки)

Новата придобивка е изградена в рамките на проект „Иновативни модели за грижи в общността за хора с хронични заболявания и трайни увреждания“, който се осъществява от Българския червен кръст, в партньорство с министерствата на труда и социалната политика и на здравеопазването, както и с Норвежката асоциация на местните и регионални власти, с подкрепата на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2020 г.

Центърът се намира на ул. „Княз Борис I“ №4 и днес се състоя официалното му откриване, на което присъстваха заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова, заместник-генералният директор на Българския червен кръст и ръководител на проекта д-р Надежда Тодоровска, заместник областният управител Анжело Методиев, директорът на БЧК – Видин Цветелина Петрова, директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Владислав Владински, представители на здравни и социални заведения и др.
Д-р Тодоровска изрази убеждението си, че Центърът за домашни грижи ще бъде от голяма полза за общността не само във Видин, но и в прилежащите села.
Борислава Борисова предаде поздравления от страна на кмета на Община Видин д-р Цветан Ценков по повод стартирането на дейността на Центъра. Тя отбеляза, че приветства с радост новата придобивка и увери: „Община Видин ще продължава да развива успешно социалната политика. Ще планираме и занапред още възможности, за да отговорим на очакванията на най-нуждаещите се хора“ – заяви заместник-кметът.
Освещаване на Центъра за домашни грижи бе извършено от Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Даниил.
Ученици от училището по изкуства „Св. св. Кирил и Методий“ поздравиха присъстващите с кратка фолклорна програма.
В новата социална услуга са назначени общо 10 души, от които 4 медицински сестри и 6 домашни помощника, информират от местната администрация. Капацитетът на Центъра е 100 потребители – възрастни хора с хронични заболявания и трайни увреждания, които ще получават интегрирани здравно-социални грижи в дома си.

Снимки:община Видинс

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 105

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!