BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Стартира традиционната акция под надслов „Децата тръгват на училище да ги пазим на пътя“! (Видео)

Стартира традиционната акция под надслов „Децата тръгват на училище да ги пазим на пътя“! (Видео)

Традиционната акция „Децата тръгват на училище да ги пазим на пътя“! ще се проведе в периода от 16 до 22 септември, обявена за „седмица на превенция на детската пътна безопасност“. Вторият учебен ден е определен за ден на превенцията на Национално ниво. Това съобщи на брифинг комисар Петър Петров – началник на отдел „Охранителна полиция“. 

„В началото на тазгодишната нова учебна година, служителите от сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР-Видин, съгласувано с РУО и училищните ръководства, при осъществено присъствено обучение на дечицата и при спазване на мерките, определени от Министерство на здравеопазването във връзка с противодействие на Covid-19, ще запознаят по съответния подходящ начин родители и педагози с рисковете от тежки пътни инциденти с деца и респективно ще отправят практически препоръки за недопускане на такива“, каза комисар Петров.

Началникът на „Охранителна полиция“ уточни, че целта е вниманието на децата и възрастните да бъде насочено към рисковите места за пресичане от пешеходци и към необходимостта от ежедневен родителски надзор и съпровождане на най-малките до училище и обратно до вкъщи. Във връзка с откриването на учебната година, комисар Петър Петров коментира, че в трите районни управления – Видин, Белоградчик и Кула, е създадена организация и са предприети мерки за охрана на обществения ред, осигуряване на пътна безопасност около учебните заведения и в най-близките улици до тях. На пешеходните пътеки има по един или двама униформени – в зависимост от участъка, които осигурят безопасността на децата при пресичане. В първия учебен ден е засилено полицейското присъствие около училищата, като това ще продължи през цялата година в рамките на възможностите на полицията, поясни комисар Петров. Проведени са срещи с представителите на РУО и всички охранителни фирми на територията на област Видин. При срещите са съгласувани механизми за общо сътрудничество между институциите при нужда. Комисар Петров съобщи и някои от приоритетите в работата на правоохранителните органи:

„Обезпечаването на обществения ред, противодействие на уличното разспространение на наркотици, особено в близост до училищата, безопасността на движението и сигурността на нашите деца е приоритет за органите на МВР“.

Ще бъдат засилени също така и проверките в питейните заведения и търговските обекти, за недопускане продажбата на алкохол и тютюневи изделия на малолетни деца, особено в малките часове, допълни комисар Петров. 

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 72

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!