BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Съвременни или традиционни прозорци да изберете?

Съвременни или традиционни прозорци да изберете?

Стиловете на прозорците е добре да се слеят с архитектурния дизайн на дома, но собствениците на жилища също трябва да обмислят как те ще ги използват. По-малко бляскаво, но все пак важно, е да се разгледа колко лесно може да се почисти прозорецът. Формата и разположението на прозореца могат да бъдат изненадващо значими, когато дойде време да ги почиствате, използвайки стълба.

Специалните прозорци с необичайни форми, като с кръгла, полукръгла или триъгълна конфигурация, обикновено са фиксирани прозорци, които не могат да се отварят. Тези прозорци се използват за добавяне на светлина и интересен елемент в дизайна на една стая. Тъй като те не се отварят, почистването отвън може да бъде предизвикателство.

По-типичните прозорци включват прозорци на панти, прозорци с двойно окачване и прозорци с единично окачване. Двойните и еднокрилите прозорци допълват домовете в стила на различните епохи – от началото, средата или края на 20-ти век. Еднокомпонентият прозорец има горно и долно крило, но само долното крило може да се отвори и затвори. На прозореца с двойно окачване двете крила могат да бъдат отворени едновременно отгоре и отдолу. Корпусните прозорци обикновено са високи и тесни и често се намират в домове в стила на домовете от 20-ти век. Всички тези прозорци правят почистването лесно и ергономично.

Съвременните домове са по-склонни да предлагат специални прозорци или прозорци от фиксирани стъкла, но също така могат да се отличават с прозорци с двойно и единично окачване. Собствениците на къщи, които искат да добавят традиционен вид към прозорците си, могат да добавят нотка „монтин” или „муллион” към прозорците си, които са ленти, често от винил или дърво, използвани за разделяне на прозореца на отделни секции. Решетките могат да се използват и за осигуряване на същия ефект. Ефективно разделен прозорец е всеки прозорец, който има множество отделни стъкла в рамките на една рамка. Ремонтирайте решетките за лесно почистване.

Без значение какъв е стилът ви на прозорци, производителите на прозорци днес могат да отговорят на вашите нужди със стандартен или персонализиран дизайн.

Източник: remontira.bg

Посещения: 105

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Източник: Видин Вест

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!