BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

С близо 9 милиона лева актуализираха бюджета на Община Видин за 2020 г.

С близо 9 милиона лева актуализираха бюджета на Община Видин за 2020 г.

Решението беше прието на проведеното днес извънредно заседание на Общински съвет – Видин. Две бяха предложенията, включени в дневния ред. Общинските съветници единодушно гласуваха промяна на Поименния списък за капиталовите разходи. В него бе добавен нов обект: „Ремонт на паркинги и улици в гр. Видин“, на стойност 2 750 000 лв., с източник на финансиране целева субсидия – това са предоставените средства на Община Видин от Министерския съвет с Постановление № 360 от 10.12.2020 г.
Без възражения и дискусии беше одобрена и актуализацията на бюджета. Преди това разяснения направи заместник-кметът по финансово-стопанска дейност, бюджет и икономическо развитие Цветомира Илиева. Тя припомни, че приетият в началото на годината бюджет на Общината е бил в размер на 42 584 412 лв., а с актуализацията той става 51 316 704 лв. – увеличение с почти 9 млн. лв. Заместник-кметът обясни, че то се дължи на отпуснатите с Постановлението на Министерски съвет 2 750 000 лв. целеви средства, които вече са постъпили по сметката на Община Видин, както и на повече средства, получени по различни програми и най-вече по механизма „Лична помощ“.

ЕКИП: ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 39

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!