BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

С водосвет откриха първия фермерски пазар във Видин(Снимки)

С водосвет откриха първия фермерски пазар във Видин(Снимки)

Инициативата е включена в програмата по случай Духовния празник на града – Димитровден и се провежда в рамките на един ден.

Тя се организира от Областната дирекция на Държавен фонд „Земеделие“, съвместно с Община Видин.
Щандовете на производители от цялата област са разположени на пл. „Бдинци“, където се проведе и официалното откриване, съобщиха от местната администрация. На пазара са изложени плодове и зеленчуци, млечни и пчелни продукти, сладка, сокове, вино и др. Тържествен водосвет за успех на начинанието отслужи видинският митрополит Даниил.

„Искрено се надявам в град Видин фермерските пазари да се превърнат в традиция, която да отговори на съвременните нужди на обществото за здравословна и екологично чиста храна“ – каза при откриването директорът на местната структура на фонда Кремена Николова. Тя даде думата за приветствие на кмета на Общината д-р Цветан Ценков. „Приятно е да видя, че все повече земеделски производители се включват в такива мероприятия, което показва, че и Видинският край се опитва да възвърне своята стара слава“ – отбеляза той. Д-р Ценков сподели, че намеренията на Общината са да реновира и създаде един общински пазар, в който наистина да се предлагат само произведени от частни земеделски стопани храни. Усилията ще бъдат насочени и към създаването на първата модерна консервна фабрика и плодово-зеленчукова борса с участието на производители от Сърбия и Румъния. В навечерието на празника на града, той пожела здраве и Св. Димитър да закриля всички негови жители.

На събитието присъстваха областният управител на Видин Момчил Станков, заместник-кметът на Общината Борислава Борисова, директорът на Областна дирекция „Земеделие“ Емилиян Енчев и др.

Снимки:община Видин

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 345

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!