BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

С над 330 000 лв. ще намаляват безработицата в област Видин (Снимки-заседание)

333 465 лв. е размерът на средствата за финансиране на Регионалната програма за заетост за област Видин.

Вчера, в Конферентния център на Областна администрация Видин се проведе редовно заседание на Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие на област Видин. Срещата бе инициирана във връзка със стартиралата процедура по разработване на Регионална програма за заетост, информират от Областната управа.

„Целта на Регионалните програми за заетост за 2020 г. е да допринесат за повишаване на заетостта, намаляване на безработицата и повишаване качеството на работната сила в регионите“, каза в началото на срещата заместник областният управител Лъчезар Попиванов, който е и заместник-председател на комисията. Той уточни, че през настоящата година със средства от бюджета за активна политика на пазара на труда на Министерството на труда и социалната политика ще се финансира осигуряването на субсидирана заетост за период не по-малко от 3 и не повече от 4 месеца. Срокът за изпълнение на Регионалната програма е до 11.12.2020г.

Представители на общините представиха проектни предложения за включване в единната Регионална програма за заетост на област Видин. Комисията по заетостта одобри методика за оценка и подбор на подадените проектни предложения, разработени от областната и общинските администрации, за включване в Регионалната програма за заетост на област Видин през 2020 г.

Съгласно правилника за прилагане на Закона за насърчаване на заетостта бяха номинирани и лицата, които да бъдат включени в заповедта на областния управител за сформиране на комисия, която ще трябва да извърши оценка на постъпилите предложения от областната и общинските администрации и да разработи Регионална програма за заетост на област Видин.

Взе се решение Комисията по заетостта да разгледа и одобри обобщената Регионална програма на заседание, което ще се проведе на 25.06.2020г., като тя следва да бъде внесена за утвърждаване в Министерството на труда и социалната политика в началото на юли.



Снимки:Областна управа Видин

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Източник: vidinvest.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!