BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

С тонове капачки: До 2020 г. нови кувьози за всички малки общински болници

С тонове капачки: До 2020 г. нови кувьози за всички малки общински болници

Когато много хора заедно правят нещо малко, променят света, казва Лазар Радков, един от инициаторите на кампанията.
Капачки тук, капачки там, в джоба, в раницата… Само за две години хиляди българи се запалиха по кампанията „Капачки за бъдеще“, събират пластмасата, която всички ползваме във всекидневието си, и я даряват за бъдещето на недоносените бебета.

В интервю за DarikNews.bg един от инициаторите – Лазар Радков, обобщи резултатите от последната кампания в края на септември и разкри, че до края на годината ще бъдат дарени още 9 кувьоза в малки общински болници. С тях броят им само за 2019 г. ще достигне 19. Очаква се в един ден – 19 октомври, събота, да бъдат доставени кувьози в Асеновград, Мадан и Момчилград, а до края на годината ще бъдат дарени и още 6 в други населени места.
На 29 септември, само в София сасъбрани почти 70 000 кг, а в страната над 50 000 кг. За тази кампания, само за 2 дни, са събрани над 120 000 кг пластмаса, която ще отиде за рециклиране, а парите от това – за закупуване на кувьози и друга необходима медицинска техника за малките общински болници, отчете Лазар Радков.

Екип: Видин Вест

Посещения: 8

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Източник: Видин Вест

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!