BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Тържествено посрещане на първият учебен ден във Враца

Кметът Калин Каменов откри нови кабинети и ремонтирана сграда в първия учебен ден във Враца. Тържествено, с посрещане на националния флаг и под звуците на химна на Република България, започна новата учебна година във всички училища в Общината, съобщиха от пресцентъра на града.

„Честит първи учебен ден на всички прекрасни, слънчеви деца! Искам да знаете колко много можете да научите и колко сила и увереност ще получите от учителите в Начално училище „Св. Софроний Врачански“. Искам да помоля родителите да бъдат активна част от живота на училището и да са сплотени, за да им помогнат да бъдат много по-старателни, знаещи и взискателни към самите себе си, защото тогава, когато са целеустремени, могат да постигат високи цели. Честита нова учебна година!“ – каза кметът пред децата, учителите, родителите и гостите в НУ „Св. Софроний Врачански“. Той допълни още, че и през тази година ще продължат подобренията и нововъведенията в учебното заведение и само след няколко месеца в двора на училището ще има ново изкуствено игрище.

Логопедичен кабинет и солна стая бяха открити от кмета Калин Каменов в първия учебен ден в ДГ „Европейчета“. Специалните помещения са изградени след съвместната работа на родителите и ръководството на детското учебно заведение.

В СУ „Васил Кънчов“ кметът на Община Враца и директорът Димитър Марков откриха ремонтирана сграда, част от корпуса на учебното заведение, която не е обновявана от нейното създаване през 1956 г. Калин Каменов посочи, че след 63 години това е историческо събитие за училището, както и че промените ще продължат.
По случай новата учебна година, пожелания за ползотворна работа и много поводи за гордост отправиха и заместник-кметовете Мария Попова и Петя Долапчиева, както и секретарят на местната администрация – Нина Дакева, към учениците и педагогическите колективи на НУ „Иванчо Младенов“, СУ „Козма Тричков“, СУ „Васил Кънчов“, НУ „Иван Вазов“. Те поздравиха също възпитаниците и учителите на детските градини „Щастливо детство“, „Вълшебница“, „Славейче“, „Детски свят“, „Дъга“, „Единство, Творчество, Красота“.
Тази година в детските градини на община Враца ще се обучават над 2 300 деца. За първи път училищния праг прекрачиха над 530 първокласници, които за трета поредна година бяха зарадвани с подарък – книжка с пожелание от кмета Калин Каменов.







Снимки: Община Враца

Екип: Видин Вест

Източник: vidinvest.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!