BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Увеличават заплатите на медицинските специалисти в община Враца

Увеличават заплатите на медицинските специалисти в община Враца

На прага на стартирането на новата учебна 2019/2020 г., Община Враца осъществи поредното обещано увеличение на възнагражденията на работещите в системата на детско и училищно здравеопазване, съобщиха от пресцентъра на града.

След обстоен анализ на разходените до момента средства в делегираните от държавата дейности в детски ясли, яслени групи на детски градини и здравни кабинети в детски градини и училища и прогнозен план в натуралните показатели е установено, че бюджетът дава възможност медицинският и немедицинският персонал да получи увеличение на основното трудово възнаграждение в размер на 6,7%.

С актуализирането на заплатите в този сектор на общинското здравеопазване се изразява волята за поетапно изпълнение на договореното от Колективния трудов договор в отрасъла, както и зачитане професионализма и отдадеността на работещите.

Източник: Видин Вест

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!