BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Училища във Видин, Враца и Монтана ще получат спортно оборудване и обзавеждане по ОПРР

Училища във Видин, Враца и Монтана ще получат спортно оборудване и обзавеждане по ОПРР

2,5 млн. лв. са осигурени по ОПРР за спортно оборудване в 91 професионални гимназии в страната

2,5 млн.лв по Оперативна програма „Региони в растеж” (ОПРР) 2014-2020 г. са осигурени за финансирането на проект BG16RFOP001-3.004-0002 „Доставка и монтаж на спортно оборудване за насърчаване на физическата активност и подкрепа за здравословен начин на живот сред учениците от държавните професионални училища в Република България“. Бенефициент по проекта е Министерството на образованието и науката.

Със средствата ще се достави и монтира спортно оборудване и обзавеждане, включително тренировъчни фитнес системи за открито, на 91 държавни професионални гимназии в цялата страна.

Сред учебните заведения, които ще получат нови уреди са професионалната гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ във Видин, професионалната гимназия по ядрена енергетика „Игор Курчатов“ в Козлодуй, професионалната техническа гимназия „Никола Йонков Вапцаров“ във Враца, професионалната гимназия по техника и електротехника „Христо Ботев“ в Монтана и други.

Общият брой на учениците, които ще могат да използват новото спортно оборудване е около 32 хиляди.

Целта на проекта е да се подобри качеството на образователната среда и да се обнови спортната материална база в учебните заведения.

С реализирането на проекта ще бъдат създадени условия за пълноценно упражняване на физическо възпитание и спорт от учениците.

Съоръженията и оборудването ще бъдат използвани за нуждите на учениците в рамките на специалностите от одобрената учебна програма, като инфраструктурата ще може да се ползва за осъществяване на извънкласни занимания или от външни за училището лица в останалото време.

Снимка:Областна администрация – Враца

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 156

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!