BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Фалшиви стоки за над 4 млн. лева установиха митнически служители при проверката

Фалшиви стоки за над 4 млн. лева установиха митнически служители при проверката

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ и Митническо бюро София Запад, в структурата на Териториална дирекция Югозападна, задържаха фалшиви маратонки и портмонета, имитиращи продукти с пазарна стойност над 4 млн. лева. Това съобщиха от пресцентъра на Митниците,предаде Фокус.
При проверка на стока, пристигнала от Китай и представена пред митническото бюро за оформяне на 08.10.2019 г., митническите служители установили, че пратката съдържа 1608 чифта маратонки, носещи защитени елементи на “Adidas” и 2800 портмонета с обозначения „Louis Vuitton“. В същия товар са намерени и 2000 портмонета с обозначения “Gucci”, 6000 броя имитации на шалове от луксозната марка „Hermès“ и 96 чифта маратонки, копиращи модел на марката „Balenciaga“.Стоките са задържани на основание Регламент (ЕС) № 608/2013 на Европейския парламент, уведомени са представители на притежателите на марките, които са потвърдили, че стоките не са оригинални. Част от артикулите вече са унищожени, а за други това предстои и засега те остават задържани под митнически контрол по искане на притежателите на марките.
Получател на стоката е българска фирма, но няма информация дали пратката е била предназначена само за българския пазар или и за други пазари в ЕС.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 25

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Източник: Видин Вест

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!