BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Франция въвежда вечерен час

Франция въвежда вечерен час

С цел да ограничат разпространението на COVID-19, френските власти въвеждат вечерен час за всички граждани в европейската част от територията на Франция, считано от тази събота, 16 януари.

Вечерният час ще е с начало 18 часа местно време и ще продължава до 6 часа сутринта, като мярката ще е в сила най-малко 15 дни. Всички граждани ще трябва да останат по домовете си, а търговските обекти и публичните учреждения ще трябва да затворят.

Предвижда се изключение за следните случаи:

При пътуване до работното място, когато работното време е през нощта или приключва след 20 часа, или работната дейност е неотложна; поради на семейни причини, които са свързани с грижи за уязвими или болни граждани; по медицински причини – посещение на болница, необходимост от изследвания или прегледи, които не могат да бъдат извършени от разстояние, закупуване на лекарства; при дейности от обществен интерес по искане на административните власти (например организации за борба с бедността или раздаване на помощи и храна по домовете); при оказване на помощ и съдействие на хора с увреждания и придружаващите ги; при разходка на домашни любимци в района на жилището, което гражданинът обитава.

Гражданите, които ще останат навън след 18 часа, са длъжни да попълнят декларация, която е публикувана на следния линк:

https://media.interieur.gouv.fr/attestation-couvre-feu-covid-19/

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 16

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!