BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Хакерството започна да се превръща в една мода сред младежите

Хакерството започна да се превръща в една мода сред младежите

След удара срещу НАП има и продължава да има подобни опити за проникването от хакери в други институции. Има по-висока бдителност и чувствителност от страна на всички министерства и държавни институции и затова получаваме и повече сигнали. Привлякохме вниманието им. Предават ми по-сериозните сигнали, дори се е случвало да има сигнал, но да се окаже, че не е кибератака. Това е хубаво, защото хората са сензитивни и подават сигнали. Това заяви главният секретар на МВР Младен Маринов след форума „Взаимодействие между публичната и частна сигурност за противодействие на киберзаплахи“.

„Хакерството започна да се превръща в една мода сред младежите, обществото има способност да издига престъпници в култ, ако са световно известни. Разбирам го като вид предизвикателство за тях. Да докажат, че могат да пробият някаква система – това е атестация за успех. Има много такива хора.  Трябва на подобни форуми да се насочат тези хора в правилната посока и да харчат парите си спокойно. Иначе си играем на котка и мишка и все някога ще паднат в капана. На определена основа с част от хакерите имаме взаимодействие, над икономическите интереси има и национални, има и морал. Всеки работи за пари, но те имат и морал“, каза още той.

На въпрос за кого работи „ТАД Груп“ Младенов заяви, че е с цел лично ползване и генериране на финансов ресурс.  Да държат информация и  да нанасят щети на фирмите, които са пострадали, заяви още Маринов.

Източник:Новини.бг

Посещения: 5

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Източник: Видин Вест

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!