BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Холандски и български полицаи обменят добри практики на обучение в Кърджали

Холандски и български полицаи обменят добри практики на обучение в Кърджали

Четирима представители на полиция в Хага, които са на тридневно обучение с полицейски служители от Кърджали и Хасково, се срещнаха вчера с директора на ОДМВР старши комисар Атанас Илков, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Обучението е по проект „Интегриран подход към българските граждани в Хага“, финансиран изцяло с подкрепата на Министерството на безопасността и правосъдието и Министерството на външните работи на Кралство Нидерландия. На срещата с областния директор присъстваха: ръководителят на проекта полицейски комисар Нико ван Ойк, Роб ван дер Схор, зам.-началник на полицейско управление, и полицейските инспектори Бренда Хойт и Бас Леу. Старши комисар Илков запозна гостите с работата на полицията в ОДМВР-Кърджали. Той открои намаляващия брой престъпления в областта и отбеляза факта, че тя е вътрешна гранична зона и огромен транзитен коридор, по който през летния сезон преминават на ден хиляди автомобили на български и чуждестранни граждани. Като приоритет в работата на полицейските служители в Областната дирекция ст. комисар Илков изведе противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества. Той пожела успех на участниците в обучението, в рамките на което ще бъдат обменени добри практики за противодействие на престъпленията и подчерта, че форматът ще допринесе за повишаването на сигурността в населените места и на доверието му към работата на полицията.

Ръководителят на проекта Нико ван Ойк сподели, че в Хага има все повече работещи чужди граждани, които често пъти тръгват неподготвени, попадат в мизерни условия и стават обект на експлоатация от посредници. В рамките на осъществената среща беше обсъдена идеята за по-активна превантивна работа сред общностите, които търсят работа в чужбина, за да бъдат максимално подготвени за възможните рискове в този процес.

Екип:Видин Вест

Посещения: 6

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Източник: Видин Вест

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!