BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

163-ма са вече заразените с коронавирус

163-ма са вече заразените с коронавирус
18 са в София като в столицата заразените са вече 103. Още двама са заразените в Бургас, те са контактни на първите лица, поразени от вируса там. Един заразен има в Пещера. Средната възраст на починалите е 75 години.

Венцислав Мутафчийски посочи, че и младите не са защитени от вируса. При младите смъртността е по-малка, но той отново изтъкна никоя възрастова група да не се успокоява.

Наблюдава се едно безгрижие, което цари, недоволен е шефът на оперативния щаб. Това е безобразие, според него. Над 600 души са загинали за ден вчера в Италия.

Засега няма да се забрани на възрастните да посещават аптеки и магазини след 10.30 часа. Все още се учим на тази мярка, изтъкна генерал Венцислав Мутафчийски. Ако не се спазват рестрикциите може да се въведе и тази забрана.

Няма нужда всички болни от коронавирус да бъдат приети в болница. Кашлицата и температурата не са достатъчно симптоми, за да бъдат приети в болница, стана ясно от думите на генерал Мутафчийски.

Освен това се създавала излишна паника на хора, които са заразени с вируса и те настоявали да бъдат приети в болница. Отново шефът на щаба каза, че се правят усилия да се намали броят на заразените при пика на епидемията.

Не е ясно кога ще е пикът, но явно няма да е този месец, по думите му. Той изрази надежда пикът да е през април или май, а не през септември.

Няма изследвания дали хининът помага, стана ясно още от коментара на Мутафчийски. Имало надежда, че може да има положителен ефект. Има път, по който медикаментът, който не е разрешен за употреба у нас, да бъде въведен в употреба. Лекарството обаче ще се дава на болните в лечебни заведения в тежко състояние.

Кирил Домусчиев в направил дарение на оперативния щаб от хинин- 100 опаковки по 100 таблетки в опаковка.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!