BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

378 училища в Румъния учат онлайн

378 училища в Румъния учат онлайн

Министерството на образованието на Румъния съобщи, че 378 улилища в страната провеждат учебните занятия онлайн заради пандемията от COVID-19, съобщава днес в. „Ромъния либера“.

Броят на учебните заведения, провеждащи занятията онлайн, се е увеличил с 23 спрямо предходния ден, посочва БТА.
Румънските власти изготвиха три сценария за отваряне на училищата от гледна точка на разпространението на коронавируса. Първият („зелен“) сценарий предвижда присъствието на всички ученици в учебните заведения. Той се прилага, ако по-малко от един на хиляда жители е заразен с COVID-19. Вторият („жълт“) сценарий предвижда на училище да ходят всички ученици от предучилищните и първите класове, както и учениците от завършващите класове – съответно 8 и 12, а останалите – на ротационен принцип през една или две седмици.

Този сценарий се прилага в населените места, където заразените са между 1 и 3 на хиляда жители. Третият („червен сценарий“) се отнася за населените места, където заразените са над 3 на хиляда жители. Той предвижда изцяло онлайн обучение за всички ученици, включително от предучилищно ниво.

Министерството на образованието съобщи в четвъртък, че 12 307 учебни заведения функционират в „зеления сценарий“, 4971 – в „жълтия“ и 378 – в „червения сценарий“.

Министерството уточни, че от тези 378 училища в „червен сценарий“, само в 179 обучението се провежда онлайн заради регистрирани случаи на Ковид-19. В останалите 199 онлайн обучение е въведено заради големия брой заразени в населеното място.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 19

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!