BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

41 нови случая на Covid-19 в страната и 5 души починали

41 нови случая на Covid-19 в страната и 5 души починали

2372 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас. Броят на починалите е 125, а 769 са излекуваните. 41 са последните положителни проби.

Това са последните актуални данни за коронавируса у нас, представени на брифинг от проф. Тодор Кантарджиев.
Те са констатирани в областите София (8 случая), Пазарджик (17 случая), Ямбол (11 случая), Плевен (2 случая), Благоевград (1 случай), Кюстендил (1 случай), Смолян (1 случай). Излекувани са нови 42-ма.
Най-много заразени до момента има в София – 995 души.
От всички 2372 констатирани с COVID-19 – 1159 са мъже и 1213 са жени.
258 са лицата с потвърден COVID-19 в България, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия, като 29 от тях са в интензивни структури.
Най-възрастният пациент е на 95 години, а най-малкият – бебе на 2 месеца.
Общият брой на потвърдените случаи на COVID-19 при лица-медицински служители е 249 души, 1 е новия случай медицинска сестра от Кнежа. Проф. Кантарджиев предупреди медицинските специалисти, че най-голям е рискът при събличане на защитното облекло и трябва много внимателно и правилно да се направи.

5 души са починали с установена коронавирусна инфекция и с придружаващи заболявания.

„В Китай, Европа и САЩ, вирусът е различен в няколко различни генетични типа, тъй като той има способността да мутира. За това ние сме замислили едно голямо проучване в Центъра по заразни болести финансиран по една програма в нашата държава, по която вече работим от две години, за да знаем какъв е типът на вируса в нашата страна, до колко се е изменил от началото на епидемията от първият случай на 8 март тази година, тъй като предавайки се от човек на човек вирусите мутират“, съобщи проф. Кантарджиев и добави “ това го казвам от три месеца и за разлика от някои специалисти, всеки ден не казвам нещо точно обратното на което съм казал вчера“!

Припомняме, че вчера по данни на РЗИ – Видин, за последното денонощие има регистриран 1 случай на коронавирус в област Видин – жена на 69-годишна възраст от Видин. Тя е с грипоподобни симптоми, потърсила е лекарска помощ и е приета за лечение в МБАЛ „Света Петка“. Взета и е проба за COVID-19, която се оказва положителна.
Другите два случая, които бяха съобщени от Националния оперативен щаб, са с първи положителни контролни проби.
Потвърдените случаи на коронавирус в област Видин са 183, като 45 от тях са медицински служители. 17 лица, положителни за COVID-19, са починали. Излекуваните са 20, като 6 от тях са медицински специалисти.

ЕИКП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 234

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!