BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

5 нови случая на заразени с коронавирус у нас, общо стават 67

5 нови случая на заразени с коронавирус у нас, общо стават 67

67 са вече заразените с коронавирус в България, двама от тях са починали. Така у нас има пет нови случая.
Тези данни представи председателят на Националния оперативен щаб генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски на редовния сутрешен брифинг.
Проф. Мутафчийски призовава всички граждани да си стоят вкъщи за да може да се ограничи разспространението на заразата, защото иначе ще се загубят човешки животи. Само тези, които са на работа да излизат и то със предпразни средства. Да не се подценява ситуацията. Той изнесе няколко акцента и коментира, че рано сутринта с премиера са обсъдили, че трябва да има ограничение във събирането на хората в открити пространства и заради това, щабът предлага повече от двама възрастни да не се събират на открити пространства. Относно опашките, които се образуват пред магазини, аптеки, хипермаркети да бъдат на минимум 2 метра и да се допускат да влизат само при определените норми. Професорът напомни, че е въведено доставка на храна да не се излиза от вкъщи. Проф. Мутафчийски съобщи, че предлагат на Министерски съвет няколко варианта за шофьорите на товарни автомобили, които влизат в страната.
Първият вариант: Когато пристигне един шофьор на Тир българин от рискова дестинация, когато разтовари стоката си и не се предвижда скорошно пътуване в рискова дестинация, той остава под домашна карантина.
Вторият вариант: Ще препоръчат на транспортните фирми, за шофьорите им които идват и тръгват до 12 или 24 часа, през това време на престой да им подсигурят социална изолация, до заминаването им на следващия курс и то при условие, че нямат признаци на болест.
Третият вариант: Когато пристигне чужд Тир с чужд гражданин, след разтоварването на товарите си, да бъдат в социална изолация и не по-късно от 12-тия час да напуснат страната ни.

За последните 24 часа Италия има 3 233 нови случая, починалите са 349. Иран – 14 000, Испания близо 10 000, 2 000 са заразени, а 50 са починали. Южна Корея 84 нови случая, Китай са 21. Германия има 1 359 нови случая, общо – 7 200. Франция има 1 200 нови случая, общо – 6 600 заразени. САЩ нови 940, общо – 4 725. Швейцария има нови 2 353 и Обединеното Кралство – 152, общо са 1 543 случая.
Нидерландия – 1 400 случая.

Общият брой на заразените в световен мащаб с COVID-19 е 182 723, починалите са 7 174, а излекуваните 80 000 души.

ПО ПУБЛИКАЦИЯТА РАБОТИ:КАМЕЛИЯ КОЛОВА

Посещения: 90

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Източник: Видин Вест

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!