BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

9-годишно дете е заразено с коронавирус

9-годишно дете е заразено с коронавирус

Още един нов случай на заразен с COVID-19.

Болно е дете на 9 години, чужд гражданин от Англия, предаде novini.bg.

Положителната проба е дало късно снощи. Детето няма никаква клинична картина.
Това съобщи на редовния брифинг на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.
Чичото на детето, който е извън България, е бил контактен със сестра си, която също е заразена, информира Мутафчийски. Според него това е пореден случай на върховна безотговорност.
Той призова туристическите агенции да наложат по-строг контрол. „В стремежа си нашите туристически фирми и хотели да запазят бизнеса си, приемат хора, които са безотговорни“, заяви ген.-майор Венцислав Мутафчийски.
Общият брой на заразените у нас до момента с коронавирус става 52. Два от случаите са смъртни.
Ген. Мутафчийски изказа благодарността си на всички българи, които си стоят вкъщи и удовлетвореността си от ръкоплясканията на гражданите в подкрепа на медиците.

„В Гърция има регистрирани още 103 случая, вече са 331. Там се обмисля забрана за излизане от вкъщи. В Босна и Херцеговина още 3 случая. В Румъния още 8. В Северна Македония – 19. В Словения случаите вече са 219. В Италия пък има 3 590 случаи и вече регистрираните са 24 000, а починалите – 368“, обяви Мутафчийски.

По думите му Корея и Китай са светлия лъч, че строгите мерки дават резултат, тъй като случаите на заразени за денонощие драстично намаляват.
„Следим 80-годишната пациентка пациентката в „Пирогов“, тъй като тя отговаря на силно-застрашените от смърт. Тя е с инсулт, но е в стабилно състояние, не е интубирана. В „Пирогов“ е приета и една от регистрираните преди това, която е на домашно лечение“, обяви той. По думите му не е ясно защо е приета, изпаднала е в паника. Няма никакви основания да бъде приета. Тя е гражданка на Северна Македония“, уточни Мутафчийски.

„Ски дестинациите са интересна дестинация за разпространение на коронавирус. Охлаждането на носоглътката прави вируса много по-лесен за заразяване“, заяви още ген. Венцислав Мутафчийски.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 84

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Източник: Видин Вест

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!