BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

YouTube забранява съдържание с конспиративни теории или насочено срещу хора

YouTube забранява съдържание с конспиративни теории или насочено срещу хора

Видеоплатформата „ЮТюб“, обяви днес, че забранява съдържание, свързано с конспиративни теории или насочено срещу отделни хора или групи, предаде Ройтерс.

Новата забрана е насочена най-вече срещу теории като „Кю Анон“ и „Пицагейт“, които „оправдават насилието в реалния свят“, се казва в съобщението.

„Днес ние разширяваме нашата политика за борба с тормоза и разпространението на ненавист, за да ограничим съдържание, свързано с конспиративни теории, включително с „Кю Анон“, обявиха от „ЮТюб“. В съобщението се обяснява, че при прилагането на новата политика ще се отчита и контекстът, в който е качен съответният клип. Той би могъл да остане в „ЮТюб“, ако не е насочен срещу конкретни личности или защитени групи.
„Кю Анон“, известна още като „Щорм“ или „Великото пробуждане“, е конспиративна теория, според която президентът на САЩ Доналд Тръмп и специалният прокурор Робърт Мълър провеждат тайна операция за разобличаване на уж съществуваща педофилска мрежа, включваща и членове на Демократическата партия, предаде БТА. Теорията не е потвърдена, но нейните поддръжници смятат, че информацията за такава според тях реално съществуваща мрежа за сексуална експлоатация на непълнолетни е предоставена от анонимен служител на Белия дом под кодовото название „Кю Анон“, откъдето идва и името на теорията, отбелязва Ройтерс.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 29

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!