BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Арт инсталация „Книжни фиорди“ оживи пространството до БиблиоПощата

 Артистичната инсталация е разположена в парковото пространство пред Центъра за изкуство, обучение и култура (БиблиоПоща). На специалното събитие за откриването й, което се състоя днес, бе заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова. Тя поздрави директора на видинската библиотека Десислава Иванова и екипа й, като отбеляза: „Радвам се, че на това значимо място в нашия град ще бъде открита арт инсталацията „Книжни фиорди” – поредната хубава инициатива на библиотека „Михалаки Георгиев”. Това е още една възможност книжното богатство да достигне до децата и младите хора и библиотеките да покажат, че мястото им в съвременното общество е незаменимо”. Борисова пожела от името на кмета на Община Видин д-р Цветан Ценков и от свое име на Десислава Иванова и колегите й да бъдат успешни, креативни и да реализират още много добри идеи.

Арт инсталация „Книжни фиорди“ има за цел да популяризира книгите и библиотеките, в контекста на съвременните нагласи и изисквания на младото поколение. Тя е създадена по проект „Книжни пътеки и мобилни библиотеки от Северозападна България до Скандинавия“, финансиран от Финансовия механизъм на ЕИП, Програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“ с финансовия принос на Република Исландия, Княжество Лихтенщайн и Кралство Норвегия и национално съфинансиране с Програмен оператор Министерството на културата на Република България.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!