BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бизнес, млади хора, общини – акцент в дейността на ОИЦ-Видин през 2020 г.

Бизнес, млади хора, общини – акцент в дейността на ОИЦ-Видин през 2020 г.

Работата с бизнеса, младите хора и общините е водещ акцент в дейността на Областен информационен център-Видин през изминалата 2020 г.

Това бе отчетено на днешната среща на екипа на центъра с медиите. Управителят на ОИЦ Мариела Савкова посочи, че експертите в офиса са съдействали активно на фирми от Видин за привличане на инвестиции, чрез информация и логистика за възможностите за финансиране от ОПИК, ОПРЧР и хоризонтални инструменти на ЕС. Изключително активна работа е проведена с местния бизнес и във връзка с „ковид“ процедурите – за преодоляване на последиците от пандемията.
Екипът на Областния информационен център работи успешно и с младите хора на Видин по няколко инициативи. По най-голямата от тях – международната инициатива “Детективи на европейски проекти”, в която видинският център участва с още 5 ОИЦ от страната, е оказана цялостна подкрепа на 11 б клас от ГПЧЕ „Й. Радичков“. Така младите хора извършват задълбочено проучване на цялостния процес на деинституционализация за децата с увреждания, обхващащо три социални заведения в гр. Видин – ЦНСТ „Зора”, ЦНСТ „Дъга” и ЗЖ „Вяра, Надежда и любов”, изградени по проект на Община Видин.
Взаимодействието с местните власти през 2020 г. е третият акцент в дейността на ОИЦ-Видин. Проведени са и двете традиционни информационни кампании за възможностите за европейско финансиране, включващи срещи във всички 11 общини на територията на областта. За първи път в дейността си екипът на центъра проведе и онлайн събития. Засилена е медийната дейност, както и работата в социалните мрежи, където фейсбук-профилът на центъра, вече е утвърден и търсен комуникационен канал. Активно е отговаряно и на въпроси на посетителите в офиса – 847 са отговорите на въпросите за финансиране от Оперативните програми, ПРСР, трансграничните и транснационални програми на ЕС.
През настоящата година, освен традицонните две обиколки в общините, екипът на Областния инфорамционен център ще популяризира новите Оперативни програми, ще информира за Плана за въстановяване и устойчивост, ще си взаимодейства с всички партньори, както и ще предостави подробна информация за инвестициите със средства от ЕС през изминалите седем години.

Снимки:ОИЦ-Видин

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 72

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!