BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Близо 400 нуждаещи се лица ще получат патронажна грижа в Община Враца

Близо 400 нуждаещи се лица ще получат патронажна грижа в Община Враца

Община Враца разширява патронажната грижа – ще бъдат обхванати още 397 лица, съобщиха от пресслужбата на областния град.

Нуждаещите се лица ще бъдат обхванати до края на календарната година в проект на местната администрация за предоставяне на патронажна грижа.
В обхвата на социалната услуга попадат – възрастни хора над 65-годишна възраст, хора със специални потребности, както и самотноживеещи родители.
На лицата ще бъдат закупувани и безплатно доставяни – стоки, хранителни продукти от първа необходимост и медикаменти /закупени със средства на потребителя/, както и ще се заплащат битови сметки и други административни услуги.
Към момента в проекта „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 3“ са включени близо 250 лица от града и населените места на Враца, които ежедневно се обслужват от социални асистенти.
Проектът се финансира по ОП „Развитие на човешките ресурси“, като осигурените средства за Община Враца по процедура №BG05M9OP001-2.101 са в размер на 631 230 лв.
СНИМКА:ОБЩИНА ВРАЦА

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 10

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!