BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Борисов: „Ако заразените с COVID-19 минат 100 на ден, затваряме отново всичко“ (видео)

Борисов: „Ако заразените с COVID-19 минат 100 на ден, затваряме отново всичко“ (видео)

Премиерът Бойко Борисов взе участие в Срещата на върха ЕС-Западни Балкани, която се проведе чрез видеоконферентна връзка. Предишната среща в този формат беше по време на Българското председателство на Съвета на ЕС през май 2018 година в София.
Българският министър-председател дава брифинг, на който обобщава резултатите от срещата, чийто фокус е бил подкрепата на ЕС за Западните Балкани за справяне със здравните и икономически последици от COVID-19.

„Колегите от Хърватия много се готвиха за тази среща, но за съжаление тя нямаше как да се проведе. Много ми е мъчно за Пленкович. Цяла зала бяха построили за тази среща, а сега той сам в нея. Държавите от Западните Балкани имат да извървят много път, но ние днес им дадохме шанс. Ще помоля Северна Македония да се нарича Република Северна Македония, защото това й е името. Само Северна Македония е географско понятие.

Най-важното решение днес е, че се отпускат 3,3 млрд. евро на Западните Балкани само за здравните системи. Отпускат се и 730 млн. евро от ЕС и 1,7 млрд. от Европейската инвестиционна банка за икономиките. Това е огромна финансова инжекция за всички държави от Западните Балкани“, категоричен бе Борисов.

„Нещата с коронавируса в Европа не са добре. Базирам се на данните от института Кох. Трябва да спазваме всички мерки – дистанция и дезинфекция. Има ли ръст на заболелите и не се ли спазват правилата – веднага пак ще затворим всичко. Ние сме с няколко стъпки пред всички колеги от Европа. Те сега разпускат мерките, които ние никога не сме налагали. Вие тук в България винаги сте били разпуснати. Детските градини няма категорично да бъдат отворени. Това е опасно. В щаба също бяха твърдо против. Ако всичко върви добре, ще разхлабваме още. Ако не спазваме правилата, лекарството го знаем всички – затваряне. Дали искаме да прилагаме това лекарство, не, не искаме. Отново ще призова всички да спазват мерките“, заяви Бойко Борисов.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

ЕКИП: ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 500

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!