BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Видинските медици от първа линия борещи се с Covid-19 получиха дарение (Снимки)

Видинските медици от първа линия борещи се с Covid-19 получиха дарение (Снимки)

Днес Центъра за Спешна медицинска помощ Видин, получи дарение от висококачествени защитни средства за борбата срещу Covid-19.

Дарението е подсигурено от Асоциация на Лайънс клубовете „Дистрикт 130-България“ и е част от кампания „Лайънс дарява за медиците в България“, то бе връчено от Лайънс клуб Вида- Видин и е със съдействието на д-р Владислав Владевски, директор на РЗИ-Видин.
Медиците от първа линия в борбата с коварната болест получиха 8 броя средства за индивидуална защита за многократна употреба включващи гащеризон, шлем, маски и ръкавици. Гащеризоните са изработени от специален плат, осигуряващ най-високо ниво на защита и многократна употреба /изпиране до 50 пъти/, с европейски сертификати за качество, произведени от българска фирма.
Лицевите щитове /шлемове/ са изработени от плътен поликарбонат с изключителна здравина и еластичност и висококачествена рамка от неръждаема стомана, позволяващи термична дезинфекция до 121 ̊С в автоклав и могат да се носят с очила и маска, произведени също от българска фирма.

В началото на месец май 2020 год., Асоциацията получи от Международната Лайънс фондация – LCIF /Lions Clubs International Foundation/, грант в размер на 10 хиляди долара за средства за закупуване на средства за индивидуална защита за героите на Република България – медиците от първа линия, борещи се с COVID-19.
С дарената сума бяха закупени и днес се даряват на Центровете за спешна медицинска помощ чрез Лайънс клубоветев в 22 града в България, 200 броя изключително качествени средства за индивидуална защита за многократна употреба, включващи гащеризон, шлем, маски и ръкавици.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 1 123

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!