BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Враца отбелязва 145 години от освобождението си

Калин Каменов: “Нека бъдем достойни наследници на предците ни!”

“Предците ни не са имали възможността да живеят спокойно, да бъдат независими и да изповядват свободно своята вяра. Делото им ни показа, че единността и вярата са по-силни от всяка трудност. Днес всеки от нас трябва да си зададе въпроса дали е достоен наследник и пази ли земята, завещана ни с много кръв и сълзи. Аз вярвам, че можем да бъдем полезни и да работим ежедневно за развитието на нашия общ дом. Дали ще го направим – зависи само от нас. Нека пазим чиста паметта на онези, които са положили костите си, в името на нашето бъдеще. Нека бъдем достойни наследници на нашите предци и да продължим да развиваме родния ни град! Честит празник!” – с тези думи кметът Калин Каменов се обърна в приветствието си по повод 145-та годишнина от Освобождението на Враца.
В рамките на церемонията бяха представени кратки исторически факти, свързани с освобождението на града.
Водосвет за здраве и благополучие отслужи Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий.
На тържественото отбелязване присъстваха още: председателят на Общински съвет д-р Владимир Христов, общински съветници, заместник-кметовете Петя Долапчиева и Александър Владимиров, заместник областният управител Милчо Стефанов, директори на учебни заведения и културни институции, общественици, ученици и граждани.
В знак на признателност, пред паметника „Вестителят на свободата”, бяха поднесени венци и цветя.

Източник: vidinvest.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!