BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Възможно е децата да посещават детска градина през седмица

Възможно е децата да посещават детска градина през седмица

До дни трябва да стане ясно кога ще отворят детските градини и за колко деца ще има място в тях, предаде Novini.bg.

Здравните власти вече съобщиха, че децата в група ще бъдат двойно по-малко от обикновено – не повече от 10-12.
Родителите вече попълват онлайн анкети с отговор на въпроса: „Ще пуснете ли децата си, когато отворят градините?”. Ако се окаже, че желаещите са повече от предвидените места, е възможно посещенията да са на смени – през седмица.

За здравния контрол се разчита основно на съвестта на родителите. Децата няма да минават през медицински изследвания, за да не се образуват опашки пред кабинетите и лабораториите. Всяка сутрин на входа ще бъдат връщани децата с видими симптоми на заболяване. На случаен принцип ще бъдат тествани за коронавирус и част от учителите. В случай на положителна проба, под карантина ще бъде поставяна цялата градина.
Официално от днес заработиха детските кухни. Всички служители вече са минали през тестове за коронавирус. Не е установен нито един заразен, а помещенията, в които се приготвя храната, са дезинфекцирани.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 72

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!