BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Градец отбелязаха традиционния си събор

Празникът е свързан с честването на Деня на големия християнски светец и пророк Илия. На официалното откриване на събора присъстваха кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков, заместник-кметът Борислава Борисова, секретарят на Общината Емилиян Енчев, председателят на Общинския съвет Генади Велков, директорът на Общинското предприятие „Чистота, озеленяване и благоустройство“ Емилиян Евтимов.

„Видин се превръща в един от най-емблематичните фестивални центрове на България. Няма събота и неделя, в която да няма мероприятие, което да радва нашите съграждани и гости“ – с тези думи се обърна д-р Ценков към присъстващите. След това д-р Ценков поднесе поздравителен адрес на кмета на селото Илия Томов и подчерта, че Община Видин работи отлично с кметството в Градец. „Пожелавам на Вас и на хората от Градец да работят, както досега, с отдаденост и любов за просперитета на своето родно място. Нека празникът донесе на всички слънчево настроение и много усмивки. Бъдете здрави, радвайте се на обич и внимание от страна на близките ви хора и нека благополучието да съпътства Вас и Вашите семейства!“ – пише в адреса.

С приветствие се обърна и Илия Томов, който изказа благодарности на Община Видин за съдействието при организирането на събора и всички мероприятия, които се провеждат в населеното място. „Пожелавам Ви винаги да бъдете свързани с корените си, да милеете за родния си дом, да бъдете единни и заедно да съграждате бъдещето на децата си“ – каза кметът на Градец.

За доброто настроение на жителите и гостите на Градец се погрижиха Градският духов оркестър, самодейците от НЧ „Просвета 28.11.1928“ и други състави. През 2023 година местното читалище навършва 95 години от своето създаване. Годишнината ще бъде отбелязана тържествено през месец ноември, обяви секретарят на читалището Пролет Цолово. От културната институция използваха днешния повод и връчиха грамоти и плакети за принос на Градския духов оркестър и местни самодейци.

В следващите два дни съборът продължава с изпълненията на състави от Видин, селата Раброво, Флорентин, Гъмзово, Тополовец и Капитановци, както и Сърбия.

Организатори на събора са кметство село Градец и НЧ „Просвета 28.11.1928“ със съдействието на Община Видин.

Източник: vidinvest.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!