BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В село Слана бара отпразнуваха Спасовден  

Жителите на видинското селище отбелязват на този ден традиционния си празник. Гости на събитието бяха заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова и председателят на Общинския съвет Генади Велков.

За да почетат големия християнски празник Възнесение Господне (Спасовден), местното читалище „Съгласие-1936“ и кметството в Слана бара бяха подготвили тържество и програма с участието на духови оркестри и самодейни състави.

Борислава Борисова приветства събралите се на площада хора: „Поздравявам Ви за това, че поддържате живи традициите и ги предавате на идните поколения. Пожелавам Ви да сте здрави, да цари мир и любов в домовете Ви, да сте винаги заедно в делници и празници”. След това Борисова поднесе поздравителен адрес от името на кмета на Община Видин д-р Цветан Ценков на Толя Иванова, кметски наместник на селото.

Генади Велков също поздрави хората с отбелязването на Спасовден и подчерта, че благодарение на усилията на г-жа Иванова и на подкрепата на Община Видин селото се превръща във все по-добро място за живеене.

За доброто настроение на всички присъстващи се погрижиха музикантите от Градски духов оркестър – Видин при Общински културен институт „Дунав”, оркестър „Хармония“, танцови състави от читалище „Феникс-2020”, гр. Дунавци, от селата Буковец и Иново. Домакините от НЧ „Съгласие-1936“ поканиха всички самодейци и присъстващи да се хванат на общо хоро.

Спасовден е подвижен празник и се чества винаги на 40-тия ден след Възкресение Христово. Тази година се отбелязва на 25 май.


Източник: vidinvest.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!