BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В трите училища на територията на община Белоградчик ще се обучават над 500 ученици

В трите училища НУ „Васил Левски”,  СУ „Христо Ботев” и ОУ „Васил Априлов” в с. Рабиша, през учебната 2022/2023 г ще се обучават над 500 ученици.

Най-вълнуващо и емоционално бе тържеството в началното училище „Васил Левски” в Белоградчик. Училищният двор се изпълни с радостна глъч на деца с много цветя и букети.  32-мата са първокласници, разпределени в две паралелки с класни ръководители Галя Томова и Марияна Иванова. 180 ученици ще се обучават в училището. Учениците ще получават безплатни учебни помагала, безплатна храна и безплатен транспорт по транспортна схема на община Белоградчик. По време на учебния процес ще бъде акцентирано върху ограмотяването, качественото усвояване на знанията по български език и математика, а в часовете по физическо възпитание ще се наблегне на спорта мини баскетбол.

Кметът на общината Борис Николов подари на първокласниците и децата от подготвителните групи книжки с български народни приказки, които да ги научат на мъдрост и поука.

Водосвет за началото на учебната година в СУ „Христо Ботев“ бе отслужен от отец Рафаил – архиерейски наместник на Белоградчишка духовна околия, Видинска епархия.

В средното училище в Белоградчик ще се обучават над 330 ученици от 5-ти до 12-ти клас. План приема за настоящата учебна година е успешно реализиран. За първи път в училището ще има паралелки по професия, както паралелка в дуална форма на обучение чрез работа за натрупване на практически опит. В една паралелка ще се изучава професията „Монтьор на транспортна техника“ с 22-ма ученика и една паралелка с две професии – икономист информатик и техник технолог хлебни изделия. 46 са петокласниците с класни ръководители Диана Тонинска и Ваня Мицева.

Днешният петнадесети септември бе една пъстра палитра от радост, усмивки и настроение в детска градина „Иглика“ – Белоградчик. Във всички групи тържествено бе открита новата учебна година. С огромно нетърпение учителите и служителите посрещнаха децата и родители им.

На тържеството с песнички, стихове и танци възпитаниците на Детска градина „Иглика“ отбелязаха първия учебен ден на новата учебна година.



Източник: vidinvest.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!