BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Депутатите приеха промените в Закона за здравето на първо четене

Депутатите приеха промените в Закона за здравето на първо четене

„За“ гласуваха 125 народни представители, без против, а 69 депутати се въздържаха, предава Novini.bg.

От ГЕРБ, „Обединени патриоти“, ДПС, „Воля“ и независими депутати подкрепиха законопроекта, единствено от БСП се въздържаха.
С измененията се обезпечава въвеждането на противоепидемични мерки от министъра на здравеопазването и след изтичане на извънредното положение на 13 май 2020 г.
Предвижда се министърът на здравеопазването по предложение на главния държавен здравен инспектор според степента на опасност от разпространение на заразна болест със заповед да обявява извънредна епидемична обстановка. Здравният министър ще въвежда временни противоепидемични мерки на територията на страната или на отделен регион за защита на живота и здравето на гражданите.
С измененията се прецизират сроковете за предвидените социално-икономически, финансови и здравни мерки, като част от сроковете се удължават с до два месеца от отмяната на извънредното положение и се разширява приложното им поле.

Предвижда се ползваният през тази година неплатен отпуск до 60 работни дни да се зачита за трудов и осигурителен стаж.

С цел избягване на събирането на едно място на големи групи ученици се предлага през учебната 2019/2020 г. да не се провежда национално външно оценяване в края на IV и Х клас, а степента на постигане на компетентностите за съответния етап да се установи след началото на учебната 2020/2021 г.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 54

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!