BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Д-Р Ценков: На въпросите, защо не са събрани над 63 000 лв. данъци и такси от големия хотел в града, задайте ги на бившия кмет! Вижте цялото изявление на кмета на Община Видин

Д-Р Ценков: На въпросите, защо не са събрани над 63 000 лв. данъци и такси от големия хотел в града, задайте ги на бившия кмет! Вижте цялото изявление на кмета на Община Видин

Кнетът на Община Видин д-р Цветан Ценков излезе с изявление относно критиките към предложението му на общинския съвет да се настанят строителите на газопровода в ученическото общежитие за по 3лв. на нащувка.

Публикуваме изявлението на д-р Ценков, без редакторска намеса:

Уважаеми съграждани, разбирам огромния ви интерес и възмущение от факта, че един от най-големите хотели във Видин не е платил местните си данъци и такси от 2014 г. до сега. Логични са и въпросите ви: „Кой е отговарял за събирането на данъците в този период“?
Като отново се извинявам за набързо и недобре обясненото предложение към Общинския съвет във връзка с Градското ученическо общежитие, искам да ви запозная със следните факти:

– На 26.10.2016 г. тогавашният кмет г-н Огнян Ценков внася предложение за десет нощувки на група от 6 човека да се заплащат по 6 лв. в Градското ученическо общежитие. Нашето предложение бе за група от 172 души, за 15 824 нощувки в летните месеци да се дължат по 3 лв., като нощуващите допълнително трябва да си поемат всички консумативи.
– През изминалия мандат моят предшественик е заплатил обща субсидия (държавна и общинска) за Градското ученическо общежитие в размер на повече от 800 000 лв., а за четири години е реализирал приходи от продажба на услуги в размер към 40 000 лв. Нашето предложение щеше да донесе приход за три месеца в размер на 47 472 лв.
– До началото на извънредното положение в общежитието бяха настанени 51 ученици. Нетните приходи от продажби бяха 90 лв., а разходите – 63 467 лв. Прогнозата ни е, че до месец септември разходите биха надхвърлили 120 000 лв. Тази сума ще бъде заплатена от данъците на всички нас. По просто казано, исках да спестя на видинските данъкоплатци 47 250 лв.
– В предишното управление за събирането на данъците и таксите пряко отговаряше кметът на града, в случая г-н Огнян Ценков, така че въпросите: „Защо не са събрани над 63 000 лв. данъци и такси от големия хотел, който цитирах във фейсбук, може да отправите към него.
Относно представения от медиите „хотелиер“ с активна гражданска позиция г-н Иларион Дочев, държа да отбележа, че в Община Видин няма данни той да притежава хотел, нито да заплаща данъци и такси за такъв, както да внася и туристическа такса.
– Вече тече проверка на големите ни длъжници. В спешен порядък ще бъдат издадени съответните актове и предадени на съдия-изпълнител. За хотелиерите, които не са плащали туристическа си такса с години и не са ни уведомили за броя на настанените туристи, съм сигнализирал Министерството на вътрешните работи.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 247

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!