BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Завърши проектът за обновяване на ж.к. Зорница в Лом

По време на откриването на обновения квартал футболни топки и спортни пособия подари на децата от ЖК „Зорница“ кметът на Общината Георги Гаврилов. „Тук свършихме не малко работа, кварталът вече има приветлив вид, децата имат чудесно игрище и площадка. Надявам се заедно, с общи усилия, да успеем да санираме и блоковете. Имате нашата подкрепа и трябва да се възползватe от този шанс. Бъдете живи и здрави, семействата и децата ви, и Бог да ви благослови!“ , каза на откриването кметът.

По проект на Община Лом и МИГ-Лом в ж.к. „Зорница“ бяха изградени детска площадка и футболно игрище, монтирани са пейки и съдове за смет, а междублоковото пространство и подходите към него са асфалтирани.

„Благодаря ви за търпението, защото изпълнението на този проект наистина се проточи във времето поради забавяне от страна на финансиращия орган и ковид пандемията, но успяхме да го завършим успешно!“,  каза изпълнителният директор на МИГ – Лом Румяна Симеонова.

В откриването се включиха и танцьорите от „Ломски ритми“, с ръководител Младен Младенов, към НЧ „23 септември“.

Проектът „Реконструкция на междублоково пространство в ЖК „Зорница“ е на стойнст 249 355,79 лв. – 100 % безвъзмездна финансова помощ. Той се финансира по Мярка 4 от Стратегията за ВОМР на МИГ ЛОМ – подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“.

Източник: vidinvest.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!