BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Задържаните за нападението над младото семейство във Видин, не се признават за виновни, двама от тях отказват да дават обяснения

Задържаните за нападението над младото семейство във Видин, не се признават за виновни, двама от тях отказват да дават обяснения

На 16 май, около 11 ч. беше получен сигнал в полицията, за нанесен побой от представители на ромското население над младо семейство с деца в центъра на град Видин. Незабавно са изпратени полицейски екипи на мястото и в рамките до 1 час са задържани извършителите на побоя. Установено е, че това е семейство с техният син и техен племенник. Незабавно се извършва претърсване и изземване в имоти обитавани от лицата и там са намерени палките с които е нанесен побоя.
Това съобщи на брифинг днес директорът на ОДМВР-Видин старши комисар Петър Коцин.

Той съобщи, че на следващия ден-17 май, задържаните са разпознати, като извършители на деянието от пострадалото семейство. „Всички събрани доказателства до момента са описани и докладвани на прокуратурата, продължават действията по разследването и събирането на доказателства“, допълни комисар Коцин.

Окръжният прокурор Ваня Ненкова съобщи, че е образувано досъдебно производство за хулиганско престъпление за причиняване на средна телесна повреда.
До момента е установено, че пострадалият докато излизал на разходка с жена си и двете си деца-близнаци, които нямат навършена една годинка, до неговият автомобил спира друг, който дава на заден ход но става ясно, че маневрата няма да се осъществи и пострадалия докоснал капака на 19-годишния младеж, като го помолил да премести автомобила си и да внимава как паркира. След което младежът отправил закани за саморазправа и си тръгнал. На следващия ден отново пострадалия заедно със съпругата си и двете си деца тръгват на разходка, и пред жилищния им комплекс в който живеят пострадалия Владимир Скорчев вижда, че група мъже го чакат за саморазправа. Помолил ги и се огледал къде и на кого може да остави детето, в същото време обаче докато държи все още детето си в ръцете, четиримата обвиняеми го обградили, след което получил удар по главата с палка. В този момент обвиняемите започват да го бият предимно в областа на устата, главата по гърба. Продължават да го удрят а Владимир изпуска детето. След което направил опит да се отдалечи за да спаси децата и съпругата си, въпреки това обаче, тримата мъже го настигат и продължават да го бият. Негов познат-свидетел по делото, минавайки от там и виждайки случващото се му се притичва на помощ, но групата обвиняеми започват и него да удрят. Събират се много хора, обвиняемите отправили закани и заплахи към семейството, след което си тръгнали.

Окръжният прокурор определи престъплението, като деяние против личността, деяние на дързост и цинизъм. Незабавно е започнато досъдебното производство. Разпитани са 13 свидетеля по делото, назначени са експертизи, извършени са 8 претърсвания и изземвания и др. процесуално-следствени действия. Извършителите са задържани за 72 часа, като вчера прокуратурата е взела най-тежката мярка „задържане под стража“, а една от обвиняемите-жената е пусната с мярка за неотклонение подписка.

Заместник апелативен прокурор на АП-София Галя Маринова обобщи, че за периода март-април има 69 образувани досъдебни производства срещу битовата престъпност в областта. „Завърналите се от чужбина криминално проявени лица, това дава безпокойство“, допълни Галя Маринова, и посочи, че нито един случаи на побой и хулиганство, няма да бъдат неглежирани. Тя заяви, че съвместните специализирани операции на МВР и Прокуратурата ще продължават на територията на страната.

На брифинга стана ясно, че нападателите са си дошли на 6 май от Словения и Австрия, 19-годишния бил със супер скъп джип Q7. Директорът на МВР няма информация с какво са се занимавали в чужбина. Лицата нямат криминално минало. Стана ясно още, че задържаните не се признават за виновни. Единият е казал, че случайно минал от там, а третият, че е отишъл за да поговорят за случилото се на 15 май с автомобила му пред дома на пострадалите.

Разследването и документирането по случая продължава.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 1 026

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!