BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започва изпълнението на обект „Рехабилитация на бул. „Панония“ в град Видин“

Церемонията първа копка се състоя в близост до надлеза на булеварда вчера 01 август. На събитието присъстваха кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков, председателят на Общинския съвет Генади Велков, заместник-кметът по устройство на територията и развитие на инфраструктурата Светослав Скорчев, инж. Румен Лилов – началник отдел „Устройство на територията“, Емилиян Евтимов – директор на ОП „Чистота, озеленяване и благоустройство“, Красимир Спасов – ръководител „Строителство“ към фирмата изпълнител „Инфракънстракшън“ ЕАД, медии и други.

„След месеци упорита работа от страна на Община Видин, средствата бяха осигурени още преди няколко месеца. Избрана бе фирма изпълнител. Подписан е и договор за строителен надзор на булеварда. Средствата от първия транш в размер на 3,5 милиона лева са налични и започваме реконструкцията на най-важната пътна артерия на Видин“, обяви пред медиите кметът д-р Ценков и изрази надежда до 3 месеца видинчани да се радват на модерен булевард.

До няколко дни движението в дясната част на булеварда в посока ж.к. „Панония“ ще се затвори, съобщи Красимир Спасов от фирмата изпълнител.

Какво включват строително – монтажните работи по рехабилитацията

Предвидено е фрезоване на цялата настилка и  изравнителен пласт с дебелина 4 см и изравнителни пластове от неплътен асфалтобетон. В участъците с нарушено асфалтово покритие се предвиждат предварителен ремонт – кръпки с дебелина 6 см. В участъците с пропадания и слягания се предвижда локален ремонт: изкоп и усилване със следните пластове – 4 см плътен асфалтобетон, 6 см неплътен асфалтобетон (биндер), 7 см основен пласт и 50 см трошен камък. За връзка между отделните пластове на настилката се предвижда: Първи битумен разлив – върху пътната основа за връзка с основния пласт. Втори битумен разлив – за връзка между асфалтовите пластове. По ръбовете на локалните ремонти се полага мрежа по детайл. При всички зауствания на улици с асфалтобетонова настилка се предвижда зануляване с плътен асфалтобетон 4 см и пълнеж от неплътен асфалтобетон с дължина 20 м.

Предвиждат се изцяло разкъртване на съществуващите бордюри и подмяната им с нови бетонови бордюри 18/35. Тротоарите ще се изпълняват от пясъчен асфалтобетон с дебелина 5 см и 30 см насип от трошен камък. Тротоарите се ограничават от зелените площи с бетонови бордюри 8/16.  Ще се изпълни понижаване при пешеходните пътеки с тактилни плочи 30/30/5 с релеф от скосени полусфери, разположени в растер през 6 см и цвят, различен от цвета на околната среда. Всяко дърво се огражда с бетонови бордюри 8/16. Ще се подменят и бетоновите плочи в разделителната ивица, попадащи в пешеходните пътеки. Нивелетно подравняване на съществуващите шахти – ревизионни и дъждоприемни.

Ще се изгради ново кръгово кръстовище при вход/изход към кв. Панония. Централния остров ще бъде с диаметър 7м, като в кръговото ще има две ленти за движение, всяка по 3,25 м.

Срокове и финансиране

Поръчката е на стойност 6 994 739.46 лв. с ДДС, от които 50% са осигурени с решение на Министерски съвет за одобряване на Списък на инвестиционни проекти на общините по приоритети и направления/обекти за целево финансиране.
Очаква се изпълнението да приключи в срок от 180 календарни дни.

 

 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!