BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започва почистване на канализацията в кв. „Нов път“

Община Видин предприе действия за почистване и отпушване на канализационната мрежа, които ще продължат около две седмици, съобщават от пресцентъра на града.

За целта е сключен договор със софийска фирма.

Работата се извършва с вакуумно почистваща машина, при спазване на всички условия и правила за безопасност и здравословни условия на труд, както и на законовите и подзаконовите разпоредби по опазване на околната среда.

Създадена е необходимата организация и са предприети противоепидемични мерки в условията на COVID-19. Група работници от квартала ще помага за механичното почистване.

След приключване на работата, е предвидено да се направи заснемане на цялата канализационна система, което да бъде в полза при проектирането на отводнителната мрежа в квартала.

От общината припомнят, че тази идея бе сред важните приоритети още в предизборната кампания на кмета на Община Видин д-р Цветан Ценков.

Заради запушени шахти и канализационни тръби, наводняване на улици и замърсяване, хората в ромския квартал негодуваха и имаше напрежение.

Сега, шест месеца след началото на мандата, проблемът вече намира разрешение, допълват от пресцентъра на града.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!