BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Известен лекар дари икони на общината и полицията в Монтана

Почетният гражданин на Монтана професор Иван Гаврилов дари на хората от града копие на иконата, която стои над олтара в желязната църква „Свети Стефан” в Истанбул.
Копието е нарисувано от Пламена Лесидренска и изобразява Богородица с младенеца и братята просветители Св. Св. Кирил и Методий. Иконата бе връчена на кмета Златко Живков в присъствието на журналисти, информират от пресцентъра на града. Поводът за този жест е предстоящия празник на Монтана – Деня на Свети Дух, който тази година се отбелязва на 8 юни. При посещението си в града известният лекар е направил още едно дарение. На среща с директора на областната дирекция на МВР той е изразил благодарност към полицаите от Монтана за самоотвержената им работа, с която не са допуснали разпространението на заразата по време на извънредното положение. Професорът подарил на служителите на реда портрет на Апостола, нарисуван от Ставри Калинов и икона на Свети Архангел Михайл.

Снимка:Община Монтана

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Източник: vidinvest.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!