BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Изложба „Белоградчик – скалната столица на България”

В художествена галерия „Вълчо Вълчев” бе открита изложба на номинирани и наградени творби на участници във Втори национален конкурс за детска рисунка на тема „Белоградчик – скалната столица на България”. Конкурсът е организиран от Исторически музей – Белоградчик, Художествена галерия „Вълчо Вълчев” и Йоанна Кемилева – съпруга на патрона на галерията и Теодора Вълчева-дъщеря.

Гости на изложбата бяха Борис Николов – кмет на община Белоградчик, Антон Трифонов – зам. Кмет, и Боян Минков – председател на Общински съвет.

Елена Джунинска – уредник на Художествена галерия „Вълчо Вълчев”, обяви, че 65 са участниците тази година. Тя заяви, че с много настроение и колорит, малките художници са успели да ги пренесат в своя цветен свят, а от своя страна журито трудно е успяло да номинира победителите заради големия им талант.

Борис Николов поздрави участниците включили се в конкурса и поднесе благодарности на организаторите за тяхната прекрасна идея. Той пожела в бъдеще желаещите да участват в конкурса да се увеличават.

Подаръци бяха предоставени и от местни институции, изявили желание да поощрят труда на участниците – Община Белоградчик, Художествена галерия „Вълчо Вълчев”, Исторически музей, ДГС – Белоградчик, Център за обществена подкрепа.

Право на участие в конкурса имаха всички желаещи деца и ученици на възраст от 6 до 16 години, разделени в три възрастови групи.

Конкурсът цели да открива и стимулира млади таланти в областта на изобразителното изкуства, да изгражда творческо въображение и индивидуалност по зададените теми, да популяризира скулптурни и туристически събития, организирани в Белоградчик, да провокира интерес към природния феномен Белоградчишките скали.

Конкурсът е част от програмата и честванията на празника на Белоградчик – Петровден.

Изложбата може да се посети и разгледа до 30 юли 2023 г.

Източник: vidinvest.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!