BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Местният парламент във Видин с нови мерки за финансовата стабилност на Общината (Снимки)

Местният парламент във Видин с нови мерки за финансовата стабилност на Общината (Снимки)

На днешното си извънредно заседание Общински съвет – Видин прие предложението на кмета д-р Цветан Ценков за предоставяне на гратисен срок по главница за периода 1.04.2020 – 30.09.2020 г., през който ще се заплащат само дължими лихви и за удължаване крайния срок на действащи кредити с шест месеца, за краткосрочен и дългосрочни общински дългове, поети през 2011 г., 2014 г. и 2019 г. към „Търговска банка Д“ АД и „Фонд за органите на местно самоуправление в България – ФЛАГ“ ЕАД.

Гласувано бе и захранване на банковата извънбюджетна сметка по проект „Заедно за по-добър живот“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 2020 г. и „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирани от Европейския социален фонд на Европейския съюз. Така допълнително ще бъдат осигурени 100 000 лв. от общинския бюджет като временен безлихвен заем, с цел успешното реализиране на проекта.
Съветниците не приеха предложението на кмета Центърът за подкрепа на личностно развитие – Градското ученическо общежитие във Видин, който е с капацитет 172 места, да може да реализира допълнителни приходи, като настанява външни лица в група с над 50 души за период повече от два месеца – с такса от 3 лв. за нощувка.

Снимки:Община Видин

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 112

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!