BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Обединени срещу Covid-19“ дари 30 000 лв. за болницата и общинските социални услуги в Лом

„Обединени срещу Covid-19“ дари 30 000 лв. за болницата и общинските социални услуги в Лом

Фондация „Генерация“, в партньорство с Община Лом, кандидатства пред Фонд „Обединени срещу COVID-19” и получи дарение от 9 793 лв. за социални услуги и самотноживеещи хора. Петнайсетте социални услуги в Лом, три от които за стари хора, ще получат лични предпазни средства и дезинфектанти. Общо 210 души от персонала ще бъдат снабдени с маски за многократна употреба и сертифицирани препарати на спиртна основа като мярка за ограничаване на разпространението на COVID-19. В рамките на инициативата 54 самотноживеещи възрастни хора в Лом ще бъдат осигурени с пакети с хранителни продукти от първа необходимост, които ще бъдат доставени до домовете им с помощта на доброволци.

Община Лом осигури 9940 лв. от дарителския фонд „Обединени срещу COVID-19”. С тези средства през м. юни ще бъдат доставени хранителни пакети на самотноживеещи възрастни над 65 години и хора с увреждания от селата Замфир, Трайково, Сталийска махала, Ковачица, Станево, Долно Линево, Сливата и Добри дол, съобщават от пресцентъра на града.

МБАЛ „Св. Николай Чудотворец“ ЕООД Лом получи дарение от Фонд „Обединени срещу COVID-19” в размер на 10 000 лв. Майстор-ковачът Петър Иванов също дари на ломскта болница 1550 лв. от продажбата на свои и на негови колеги творби от ковано желязо. С дарените средства на болницата е закупила предпазни облекла, маски и консумативи.

Фонд „Обединени срещу COVID-19“ е създаден по инициатива на Български дарителски форум, Фондация „Америка за България“, Посолството на САЩ в България и Американската търговска камара в България, за да подкрепи местни общности в страната, пострадали от кризата с коронавируса.

След двата кръга за набиране на кандидатури фондът подпомага общо 106 лечебни заведения, граждански организации, общини, читалища, както и социални инициативи на микро и малки предприятия от цяла България. С общо 961 493 лв. ще се осигурят медицинска апаратура, оборудване и защитни средства, необходими за обслужване на пациенти с коронавирус, а също така хранителни продукти, лекарства и защитни средства за самотни възрастни хора, болни, деца, безработни, бедни и други уязвими групи.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 69

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!