BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Видин бе домакин на работна среща по проект „DANUrB+“

Община Видин бе домакин на работна среща по проект „DANUrB+“

Събитието се проведе днес в залата на Общинския съвет. Георги Йорданов от Националния туристически клъстер „Българският пътеводител“ запозна представители на институции и организации – музеи, училища, библиотеки и др., с възможностите за сътрудничество в рамките на проекта, по който Община Видин е асоцииран партньор. „Избрахме Видин, защото това е град, който е люлка на култура, на невероятна архитектура, на история, но в момента изпитва трудности – най-вече икономически и демографски. Проблемите, с които се сблъсква Видин, са типични за много други градове и селища по поречието на Дунав“, посочи Йорданов. Затова целта на проекта е да се насърчи сътрудничеството между местните общности и създаването на международна мрежа, в която те да се включат. По този начин ще се подпомогне развитието и на туризма, и на икономиката.
Той обясни, че в рамките на проекта се организират различни събития, като даде за пример Дни на Дунава: „Преди няколко години заедно с Община Видин направихме прекрасен фестивал по случай 1 юни – Деня на детето. Освен инициативите, които имахме в самия Видин, включително с невероятната подкрепа на читалище „Цвят“, подобни инициативи имаше и в Калафат. Тогава организирахме безплатен транспорт за участващите от единия град до другия, което направихме, за да покажем връзката между градовете и между хората и да се опитаме да интензифицираме контактите между тях“.
Планирано е създаването на Атлас на градовете „DANUrB+“, както и на документален филм. Партньор по проекта са и създателите на мобилното приложение Pocket Guide Tour. „Това приложение дава възможност на всеки да свали на мобилния си телефон тур – чрез GPS се проследява местоположението на потребителя и в зависимост от това до коя забележителност той се намира, аудио гайд му разказва интересни факти за тази забележителност. Град Видин също е включен“, посочи Георги Йорданов.
Той изрази убеждението си, че Видин има какво да предложи. И прикани местните организации да се включат в създадената по „DANUrB+“ международна мрежа и така да реализират свои планове и инициативи, възползвайки се от опита, експертизата, международните контакти, които партньорите по проекта притежават.

Екип Видин Вест

Посещения: 19

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!