BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Видин обяви старта на проект „Подобряване на енергийната ефективност в общински административни сгради”

Община Видин обяви старта на проект „Подобряване на енергийната ефективност в общински административни сгради”

Той се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие, в рамките на приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“, процедура „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020-Видин“.

На начална пресконференция проектът бе презентиран от ръководителя на екипа Светослав Скорчев, заместник-кмет „Устройство на територията и развитие на инфраструктурата“ на Община Видин. Предвидено е в рамките на проекта да бъдат изпълнени мерки за повишаване на енергийната ефективност на административната сграда на Общината, както и мерки, свързани с подобряване достъпа на хора с увреждания и други, предвидени в техническия паспорт, съобщават от пресслужбата на местната администрация. Те целят повишаване на класа на енергопотребление, увеличаване на енергийни спестявания и осигуряване на достъпна среда за хора в неравностойно положение.
Светослав Скорчев подчерта, че в момента сградата на администрацията е в лошо техническо състояние. Тя е построена през 1970 година и оттогава основни ремонти не са правени. Изпълнението на дейностите по проекта ще позволи да се създадат по-добри условия както за служителите, така и за посетителите, ползващи услугите на администрацията. Ще се намалят годишното потребление на първична енергия, емисиите на парникови газове и ще се подобри външният облик не само на сградата, но и на централната градска част, където тя се намира.
Очаква се до три месеца да бъдат обявени обществените поръчки във връзка с изпълнението на проекта. Ако няма обжалвания, дейностите по него може да стартират през лятото.
Проектът е на обща стойност 3 399 692,22 лв., от които 2 874 502,65 лв. европейско финансиране от ЕФРР, 507 265,17 лв. национално съфинансиране от държавния бюджет на Република България и 17 924,40 лв. – съфинансиране от общинския бюджет. Периодът на изпълнение е от 27.01.2021 г. до 27.07.2023 г., допълват още от общината.

Снимки:община Видин

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 65

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!