BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Монтана иска кредит за над 1 млн. лева

Община Монтана иска кредит за над 1 млн. лева

Кметът на община Монтана Златко Живков ще предложи на Общинския съвет да вземе решение за поемане на общински дълг в размер на 1 милион 115 хиляди лева. С него ще бъдат поети част от разходите за реконструкция, обновявана, оборудване и обзавеждане на Младежкия дом и читалище „Разум” като важна част от културната инфраструктура на града. Това стана ясно от информацията представена от кмета Живков днес на публично обсъждане.

Двете сгради са включени в общ проект „Развитие на културния живот в община Монтана, чрез инвестиции в културната инфраструктура в Интегрирания план за градско възстановяване и развитие. Изпълнението на проектите от плана се финансира по оперативна програма „ Региони в растеж”.
Общата стойност на проекта за читалището и младежкия дом е приблизително 3 милиона 472 хиляди лева. За по-голямата част от тази сума ще се кандидатства за безвъзмездна помощ по оперативната програма. С поемането на дълг от 1 милион, 115 хиляди лева община Монтана ще осигури допълнително финансиране.
Предложението на кмета Живков е да бъде изтеглен дългосрочен инвестиционен кредит от Фонда за градско развитие Север. Чрез него се финансират проекти, които съответстват с допустимите дейности по приоритетни оси 1 и 6 на ОПРР 2014-2020г. и имат за цел да решат проблеми на градската среда и развиват туристическия потенциал на паметниците на културата.
Кредитът е с гратисен период от 2 години и погасителен план за 20. Среднопретегленият лихвен процент се равнява на 1,32 на сто.

Снимка:Община Монтана

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Посещения: 12

Сподели в социалните мрежи:

Jooble : Работа в град Видин

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!